^

Tijdens mijn studie @Gerrit Rietveld Academie (2011-2016) is een artistiek concept ontstaan rond het gebaar 'geven'. In het engels zeg je 'present', dat meerdere betekenissen draagt: een cadeau, aanwezig zijn, presenteren en tegenwoordige tijd (in het moment). Bij geven hoort ‘dankjewel’ zeggen. Dankjewel voor de fijne tijd, dat je in mijn leven bent, voor de mooie en inspirerende plek waar ik even mocht zijn…  en hierin ligt mijn artistieke expressie.

​

Being (a) present vind ik een mooie intentie om als mens uit te dragen. 

​

​

Daarnaast sta ik sinds de studie bewuster in het leven, want ik was omringd met medestudenten uit 63 landen, die bezig waren met de queeste: wat speelt er in mijn leven, wie ben ik, waar wil ik mij voor uitspreken (of tegen) en in welke uitdrukkingsvorm. 

​

Zelf wil ik graag: 

- harmonie en verbinding creëren tussen mens, spiritualiteit en natuur

- de schoonheid en de magie van een inspirerende ontmoeting delen

- de waarde uitdragen van tijd en aandacht hebben voor elkaar en voor wat je aan het doen bent

 

Persoonlijk doe ik zuinig met materiaal, probeer plastic te vermijden en koop alleen nieuw als het niet anders kan. Ik eet gezonde voeding, die ik bij voorkeur koop bij de boer of lokale winkels. Mijn vrijheid en zelfredzaamheid zijn mij heilig. Ik voeg mij braaf naar regels tot het strikt noodzakelijke, maar trek ook veel in twijfel of ga gewoon mijn eigen weg. Het motto ‘tijd=geld’ geef ik de volgende duiding; veel geld heb ik niet (nodig), maar tijd heb ik in overvloed… wat ben ik een rijk mens.

​

Ik leef, woon en werk voornamelijk in mijn zelfgebouwde BUS. Alles wat ik bezit past daarin. Het is mijn eigen plek waarin ik mij thuis voel en die mij ruimte biedt om mij in terug te trekken en op adem te komen. Tegelijk kan ik eenvoudig op vele artistieke en inspirerende plekken neer strijken in binnen- en buitenland. 

​

Bescheidenheid zie ik als een kracht. Ik ben in mijn element in een dienende rol, een ander helpen een artistiek project mogelijk te maken. Ik ben handig, zie wat nodig is en zorg daar dan ook voor. En als het passend voelt ontstaat vanzelf het verlangen ook zelf iets te maken, te doen of te betekenen… aanwezig in eenvoud.

>