^

Het is altijd mooi om stil te staan bij wat is geweest… Ontmoetingen kunnen uitnodigen tot een verdere samenwerking. Dan volgen een of meerdere gesprekken waarin we samen op zoek gaan naar een manier om herinneringen te vangen en zo een ‘portret’ te maken. Om te geven aan uw kinderen of dierbare naasten, of gewoon om aandacht aan uzelf te geven. Andersom kan natuurlijk ook. Uw ouders worden ouder; hun hoofd wil nog wel, maar het lijf vraagt om rustiger aan te doen. Misschien wilt ú hen iemand cadeau doen die tijd heeft om naar hen te luisteren en een mooi aandenken te maken over hun leven. 

​

Wat mij betreft geven uw levenservaring, leefruimte, spullen én de ontmoeting vorm aan wie u bent… 

Een startpunt kan een voorwerp in uw woning zijn waaraan u een mooie herinnering heeft, uw fotoboeken, verhalen, interesses of een hobby. Eenmaal in gesprek ontvouwen de onderwerpen zich vanzelf. Ik voeg er zelf soms natuur en astrologie aan toe. 

​

Vaste elementen in mijn uitvoering zijn teksten, foto’s, tekeningen, doosjes, drukken of stempelen, borduren en stofjes, en soms een filmpje. En toch, het resultaat is elke keer anders. Immers ieder persoon is uniek. 

Een aantal voorbeelden ter inspiratie. Bent u de volgende?